Friday, September 14, 2007

ΝΑΙ ΡΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!


Eίναι εξωφρενικό. Είναι απίστευτο. Είναι μοναδικό. Μπορεί να μην έχει ξαναγίνει ποτέ. Η Σλοβενία προηγούταν με 16 πόντους, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Η υπόθεση πρόκριση έμοιαζε με ναυάγιο. Αυτά παλικάρια όμως το πίστεψαν! Ο Λάκοβιτς τα έχασε, ο Παπαλουκάς όμως όχι! 63-62! Η Ελλάδα είναι στους "4" με μια επική ανατροπή!
1o δεκάλεπτο
Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλάθι του Σμόντις για τη Σλοβενία, όμως η Εθνική μας με δύο "χουπ" του "Λάζου", πέρασε μπροστά (4-2 στο 3'). Με κάρφωμα του Νεστέροβιτς, 5,5 λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου, οι Σλοβένοι πήραν και πάλι το προβάδισμα (4-6). Δύο εύστοχες βολές από τον Δημήτρη Διαμαντίδη αμέσως μετά και ξανά ισοπαλια (6-6). Στα πρώτα οχτώ λεπτά του μεγάλου προημιτελικού, οι ψηλοί της ελληνικής ομάδας, τα βρήκαν σκουρα απέναντι στον πανύψηλο Νεστέροβιτς, που με τέσσερις διαδοχικούς πόντους, έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Σλοβένους (12-14).
2ο δεκάλεπτο
Παρά το γεγονός ότι η Εθνική βρέθηκε πίσω ακόμα και με πέντε απάντησε και με καλάθι του Σπανούλη, περάσαμε ξανά μπροστά (18-17, οχτώ λεπτά πριν το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου). Μετά από πολύ ώρα διακύμανσης του σκορ, η Εθνική ξέφυγε με τρεις (26-23 στο 16'). Με τρίποντο του Ματίας Σμόντις, οι αντίπαλοι μας ισοφάρισαν εκ νέου (28-28 στο 18'). Με μια βολή από τον Σμόντις, οι Σλοβένοι πήραν και πάλι το προβάδισμα (28-29). Με ένα εντυπωσιακό drive του Ντράγκιτς, η Σλοβενία ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος, με τη μεγαλύτερη υπέρ της διαφορά. Εξι πόντους πίσω η Εθνική, που πραγματοποιεί πολύ άσχημη εμφάνιση μέχρι τώρα.
Oι πόντοι του πρώτου ημιχρόνου

Ελλάδα: Παπαλουκάς 2, Μπουρούσης 2, Ζήσης, Σπανούλης 6, Βασιλόπουλος, Πελεκάνος, Χατζηβρέττας 2, Ντικούδης 4, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 2, Παπαδόπουλος 8, Κακιούζης 2.
Σλοβενία: Τσέμπουλαρ, Λάκοβιτς 3(1), Ντράγκιτς 4, Νεστέροβιτς 8, Σμόντις 7(1), Σλόκαρ 2, Κλόμπουτσαρ, Γιάγκοντνικ 2, Ντ. Λόρμπεκ, Βίντμαρ, Ε.Λόρμπεκ 7(1).
Σε παρένθεση τα τρίποντα, με την ελληνική ομάδα να μην σκοράρει καθόλου στο πρώτο μέρος έξω από τα 6.25!
3o δεκάλεπτο
Το τρίτο δεκάλεπτο δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για την ελληνική ομάδα και η Σλοβενία, μετά από τρία λεπτά παιχνιδιού, προηγείται με δέκα πόντους διαφορά (28-38). Καλάθι μετά από πολύ ώρα για την Εθνική. Ο "Λάζος" μείωσε σε 30-41 και σταμάτησε το σερί 16-0 των Σλοβένων! Με τρίποντο του Διαμαντίδη η Εθνική μας μείωσε ένα λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου, μετά απο πολύ ώρα, σε μονοψήφιο αριθμό (40-49).
4ο δεκάλεπτο
Ασχημα ξεκίνησε και η τέταρτη περίοδος. Τρίποντο του Ντράγκιτς και στο συν 14 η Σλοβενία (40-54). Τίποτα δεν έχει βελτιώσει την άσχημη εμφάνιση της Εθνικής ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο και με τους Σλοβένους, να προηγούνται με 16, η πρόκριση έχει αρχίσει να κάνει... φτερά. Η Εθνική πέντε λεπτά πριν το τέλος του ματς, έριξε τη διαφορά στους δώδεκα με καλάθι του Νίκου Ζήση, όμως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Τρίποντο του Τσαρτσαρή και η διαφορά στους εννέα! Οτι και να συμβεί μέχρι το τέλος οι διεθνείς μας είναι απίστευτοι. Με μια επική ανατροπή, μειώσαμε στον πόντο ενώ 4 πριν το τέλος χάναμε με 16! Τώρα έχουμε τη μπάλα 14'' πρι το τέλος

No comments: